Amiben segíthetünk

Ha ezeknek a kérdéseknek egyike igaz rád nézve is, akkor jó helyen jársz!

A HELMA kiadó vállalja komplett e-könyvek, hangoskönyvek, nyomtatott könyvek kiadását kézirattól a megjelenésig. Amennyiben szeretnéd saját kiadásban kiadni a művedet, akkor is fordulj hozzánk bizalommal!

Szaktanácsadással segítünk a folyamatokban történő eligazodásban, a köteted kiadásában.

Nincs más dolgod, mint felvenni velünk a kapcsolatot, és a többit mi megoldjuk!

Hogy milyen feladatokat tudunk ellátni? Megpróbáljuk röviden, pontokba szedve leírni neked. Ahol tudunk, hozzávetőleges árat is adunk, de minden esetben az írásaidtól, elvárásaidtól függ a végső ár kialakítása.

Egy példán keresztül bemutatjuk, hogy jobban átlásd, milyen feladatok vannak egy könyv kiadása során:

Ebben a folyamatban egy előolvasást végzünk a kéziratodon. Az előolvasást követően kiderül, hogy milyen további szerkesztői feladatok várnak a kéziratodra. Ha az olvasás eredményéről, véleményezéséről szeretnél lektori jelentést kérni, akkor a leadott kézirat oldalszámától függ a díjszabás. Bruttó 55 ft/oldal. Egy 200 oldalas (A4 formátumú) könyv esetén ez bruttó 11.000 forint.

Amennyiben a kézirat első olvasásakor szükségessé válik, akkor ebben a feladatkörben fogják a szerkesztőink a kéziratodat nyelvtanilag, mondattanilag és központozás szempontjából ellenőrizni. Készítenek egy szerkesztői javaslatot az esetleges javításokról. A nyelvtani problémákat javítják. A javaslat után a javításaidat ellenőrzik, és egységesítik a kéziratot. Ez a folyamat kizárólag a szerkesztői, korrektori feladatokra terjed ki. Minimális formázást is tartalmaz, de nem célja egy formázott szöveg előállítása. Bruttó 0,15 ft/leütések, karakterek száma (szóközökkel). Egy 200 oldalas (A4 formátumú) könyv esetén ez körülbelül bruttó 75.000 forint.

Ebben a folyamatban történik meg a kézirat tördelése, megfelelő formázása. Amennyiben nyomtatásban is szeretnéd megjeleníteni a kötetedet, akkor másfajta formázásra, tördelésre van szükség, mint pl. e-könyv megjelenése esetén. Így e feladat megkezdése előtt tisztázni kell, hogy mi a végcélod a könyveddel. Díjszabása egy A4 formátumú könyv esetén hozzávetőleg bruttó 25.000 ft/forma.

Segítünk az ISBN szám igénylésének folyamatában, valamint a könyv további adatainak összeállításában. Költsége: 0 ft.

Grafikus kollégánk közreműködésével – folyamatos egyeztetés közepette – elkészítjük a könyved borítóját. Amennyiben nyomtatásban, vagy e-bookban, esetleg hangoskönyvben is szeretnéd, akkor 2 féle borító szükséges. Ekönyv borító költsége hozzávetőlegesen bruttó 15.000 ft. Nyomtatott könyv borító költsége hozzávetőlegesen bruttó 20.000 ft. Az árak az igények függvényében változhatnak.

Amennyiben szeretnél illusztrációkat elhelyezni az ekönyvedben, vagy nyomtatott könyvedben, akkor abban is tudunk segíteni. Az illusztrációra egyedi ajánlatot tudunk adni.

Kizárólag az ISBN számok ismeretében, a szerkesztésen, korrektúrán, tördelésen átesett, elkészült borítóval, esetlegesen illusztrációval rendelkező kötetnek elkészítjük az epub, mobi, és pdf változatát. Kialakítjuk a kézirat formáját, és elkészítjük a szükséges konverziót. Költsége bruttó 7.000 Ft.

A hangoskönyv készítésének első lépése, hogy a hangminták alapján kiválasztod, hogy ki olvassa fel számodra a kötetet. Akár több hangot is választhatsz. Elmondod, hogy vannak-e különleges kéréseid a hanganyag elkészítése során. Szeretnél-e részt venni a hangoskönyvben szereplőként? A folyamatos monitorozásod mellett elkezdődik a hangoskönyv felolvasása. Lehetőséged van arra, hogy a részeket külön meghallgasd, és ha valamit másként szeretnél, akkor tehetsz javaslatokat. Bruttó 35.000 ft/vágott óra a felolvasás. Egy 200 oldalas könyv esetén ez hozzávetőlegesen 250-350 ezer ft.

Amennyiben mindennel rendelkezel, csak egyedi zenét szeretnél, akkor elektronikus zenei alapokon a zeneszerzőnkkel egyeztethetsz, és kérhetsz betétzenéket a könyvedhez. (A zenéket több helyen, illetve a szöveg háttereként is alkalmazhatjuk: darabszám, időtartam bevágva vagy beillesztve.) Egyedi árajánlat alapján.

Döntsd el, hogy szeretnél-e effekteket (speciális effektek használata, darabszám, időtartam bevágva vagy beillesztve)? Rendelkezünk egy zeneszerző kollégával, aki elektronikus zenét tud készíteni, és ha szeretnéd, készít a kötetednek egyedi zenét. Miután elkészült a hangfelvétel, következik a vágás és szerkesztés folyamata. Az elkészült hangoskönyvet egy fájlban, MP3 formátumban, minimum 128 kbs minőségben, tag-elve adjuk át a részedre. Bruttó 7.000 ft/óra. Egy 200 oldalas könyv esetén ez bruttó 112.000 ft. Amennyiben a felolvasást is mi végezzük, ezt a költséget az tartalmazza. A zene készítés nem tartozik az árban. Az külön elszámolási tétel. Ez kizárólag a hozott hanganyag vágását tartalmazza.

Amennyiben nyomtatásban is szeretnéd látni a kötetedet, akkor ez az opció is lehetséges. Első lépésként határozd meg, hogy hány példányban szeretnéd a nyomtatást! Minimális példányszám 100 db. Még azt is el kell döntened, hogy – a borítót kivéve – fekete/fehér, vagy színes oldalakat szeretnél, valamint milyen lapméretben kéred. Természetesen ezeket a kérdéseket is segítünk eldönteni. Azt vedd figyelembe, hogy amennyiben ISBN szám alapján megy a könyv nyomtatása, akkor 5%-os ÁFA kulcs terheli a nyomtatási költséget, valamint az ISBN szám igénylését követően az OSZK felé 7 példányszámos beszolgáltatási kötelezettséged van. Így – a kötelespéldányok levonása után – csak 93 db könyvet kapsz kézhez. Természetesen a kötelespéldányok beszolgáltatást mi intézzük. 200 oldalas A5 méretű könyv nyomtatása színes borítóval, fekete/fehér oldalakkal hozzávetőlegesen bruttó 250.000 ft.

Amennyiben a HELMA gondozásában megjelent a könyved, kiadónk vállalja a kötet reklámozását, terjesztését és népszerűsítését.

 

Minden felsorolt szolgáltatás egyedileg, akár külön-külön is igénybe vehető (pl. csak e-könyv, kizárólag hangoskönyv vagy csupán nyomtatott könyv kategóriában). A fenti kiadás menete egy komplett – e-könyv, hangoskönyv és nyomtatott könyv – megvalósítását mutatja be. Ha az egész folyamatot ránk bízod, egyedileg adunk egy komplex ajánlatot, mely kedvezőbb, mint a részösszegek együttes ára.

Amennyiben a szerzőnk vagy, ennek bizonyos részét ingyen kapod! Mi se tudunk mindent finanszírozni, hiszen az a célunk, hogy minél több szerző tudjon megjelenni, de igyekszünk mindig a legjobb megoldást kidolgozni.

Bármelyik szolgáltatásunk felől érdeklődsz, akkor a lenti űrlap segítségével felveheted velünk a kapcsolatot.

 

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.


További oldalaink

ALKO-SOFT Nonprofit Bt.

ALKO-SOFT Nonprofit Bt. - segédeszközök, IT szolgáltatások

Weboldal: alkosoft.hu

A magyar könyv is magyar termék

A magyar könyv is magyar termék

Weboldal: mkmt.hu

Made by FortuNet